Prima aventura MTB 2012 !

Prima aventura MTB 2012 !

Din multitudinea de concursuri din 2012 am ales sa particip la Triada MTB datorita catorva  motive: concursurile sunt aproape de casa, unul dintre ele e chiar la Brasov (deci voi avea in avantaj terenul), un concurs constituit din 3 etape, idea de a-ti constitui singur un trofeu chiar daca nu ai terminat in primele locuri cursa.

Am plecat pe la 9 din Brasov cu colegul de munca si “suferinta” pe trasele de mountainbike, Razvan.

Drumul pana la Targoviste ne-a parut ca a durat o viata, fiecare dintre noi avand timp sa isi impartaseasca si depaseasca angoasele: oare cum se va comporta furca cea noua a lui Razvan, traseul este uscat prin padure sau vom pati ca anul trecut la Zalau cand ne-am luptat cu pamantul umed transformat intr-o pasta lipicioasa?, saua ma va ajuta pe parcurs sau ma voi intoarce cu fundul tabacit?, vom face oare fata dupa o iarna lunga in care nu am pus piciorul pe bicicleta ?

Ne-am linistit dupa ce ne-am dat seama ca iarna asta am avut totusi activitate in alte sporturi: catarare la panou, trekking, schi pe partie, schi de tura, catarare la gheata, alergare si acestea ar trebui sa ne fi asigurat totusi o buna conditie fizica.

Am ajuns tarziu la Targoviste, abia la ora 11:00 in conditiile in care la 12:00 era startul, asa ca am inceput sa ne miscam repede: preluare kit de concurs, echipare, ultimele mici retusuri ale bicicletelor, instalare si setare kilometraje.

Asa cum ne asteptam, dupa start s-a inceput in forta, dar noi am inceput sa ne cautam ritmul care ne ajuta sa terminam concursul fara dificultati , iar rezultatul s-a vazut in curand: dupa primii 7 km de asfalt am intrat pe macadam in usoara urcare unde am inceput sa ii depasim unul cate unul pe cei din fata.

Ce ne-a mirat de fiecare data la aceste concursuri a fost faptul ca o mare parte din participanti nu mai dadeau randament la urcari, probabil ca mersul nostru pe munte ani de-a randul ne asigura un avantaj.

Si de aceasta data “iepurasii” ne-au fost de folos si ne-au ajutat in cursa, ii fixam ca tinta si urmaream un singur tel: sa ii ajungem si apoi sa ii depasim.

Ultimele achizitii, cate un kilometraj, ne-au ajutat mult cunoscand de dinainte la ce km va fi urmatorul varf de panta, la ce km se afla punctele de alimentare, cat am parcurs din cursa si cat mai este de parcurs, avand astfel posibilitatea sa ne dozam efortul. Ne-au ajutat mult si ceasurile cu altimetru stiind in fiecare moment cat mai avem de urcat.

Traseul se anuntase a fi mai tehnic, asteptarile noastre in urma acestei informatii au fost ca vom intalni coborari abrupte si urcari cu panta accentuata, dar nu a fost asa, terenul fiind in cea mai mare parte a lui accidentat, cu mici denivelari ce iti puneau bicicleta, muschii si atentia la incercare.

Cea mai mare problema a concurentilor a fost caldura, startul fiind dat foarte tarziu a trebuit sa infruntam caldura caniculara in plin concurs, avand o parte din urcari in plin soare.

In final si concluziile:

1)      Pro

-          Organizarea OK

-          Traseul interesant si tehnic

2)      Contra

-          Startul tarziu

-          Traseul mai bine marcat cu benzi colorate

  

1 Comment

Filed under Mountaibike

One Response to Prima aventura MTB 2012 !

  1. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Prima aventura MTB
    2012 ! pe Google. Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa,
    mai ales ca am mai gasit aici si despre ora, ora exacta, lucruri
    interesante si folositoare. Mult succes in continuare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>