M-tii Ivanet – Asezarile rupestre de la Nucu 01 – 02.05.2010

Dupa cum ne-am propus in urma cu 3 saptamani, weekendul acesta am facut o excursie la asezarile rupestre de la Nucu, com Bozioru. Am campat doua zile in Poiana Cozanei, un tinut de basm inconjurat de dealuri. Nuantele de verde crud ale copacilor, cerul albastru si florile de papadie alcatuiesc un decor minunat pe care nu te poti satura sa-l admiri. Stanca in care cu aproape 400 de ani in urma a sapat pustnicul Dionisie Torcatorul strajuieste acest loc rupt din rai. Numai trilurile pasarilor tulbura linistea naturii si, bineinteles, catva turisti care au avut curajul sa infrunte drumurile grele pentru a ajunge aici.

2010.05.01.02_Hoinarind_prin_Tara_Luanei

Am vizitat o parte din asezarile rupestre din zona, Lacul Hansaru, la intoarcerea spre casa abatandu-ne din traseu pentru a ajunge la Focul Fiu de la Terca si platoul carstic de la Meledic.

Leave a Comment

Filed under Ture de weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>