Concursuri mountainbike

DHS CORVIN MTB MARATON – 2011 

Primul concurs la care am participat, ganduri mari, sperante si mai mari, planificare dezastruoasa. 

Auzisem despre concursuri abia in 2011 de la Razvan. Primul sau concurs a fost Maratonul Vinului de unde s-a intors cu un entuziasm debordant, dar si cu amintiri neplacute. A facut cateva pene de cauciuc, in principal pe roata fata, asta facandu-l sa se dea peste cap de cateva ori. 

Am ajuns in Hunedoara in jurul orelor 12:30-01:00 noaptea. Participanti eram eu si prietenul Razvan. Am montat repede corturile si am cazat fetele rapid (sotia lui Razvan si o prietena a sa) pentru a fugi cat mai repede la o bere. O bere in teorie, pentru ca de fapt au fost vreo 3 de fiecare, iar noi am discutat pana pe la 03:30 cand nea-m dat seama ca trebuie sa ne trezim in jur de 07:00. La 03:45 ne-am prabusit in cort si am adormit bustean….pana pe la 06:00 cand au inceput sa latre cainii vagabonzi. 

La start, am inceput sa vad si sa simt competitorii – cei cu “muschii pe ei” si experimentati se remarcau de la o posta: toti aveau acea atitudine – am mai facut asta in trecut, stiu ce se va intampla,  calmi, relaxati pana cand se apropiau de start, echipament bun, dar nu batator la ochi. 

Dupa start, am abordat traseul impreuna cu Razvan la modul relaxat (urma sa avem de parcurs 90 de Km in conditii de concurs si nu stiam nici unul cum vom rezista) mai ales ca fantomele celor 3 beri se simteau inca bantuindu-ne. :) Ne-am distrat copios la momentul in care am intrat in vechiul combinat (acolo am realizat pentru prima data cum ar arata un oras dupa un razboi….totul era la pamant ), noi eram printre ultimii, iar in fata printre colinele de moloz se vedea ridicandu-se praful ridicat de fruntasi.(vi-l mai aduceti aminte pe Droopy Dog pe magarus ?; noi eram Droopy) 

Despre organizatori pot sa spun ca s-au achitat cu brio de indatoririle lor: traseul fff bine marcat, punctele de alimentare suficiente si bogat aprovizionate, traseul inedit cu acea trecere prin tunelul de Mocanita dezafectat. 

Din fericire nu am cazut niciunul dintre noi 2 si am avut o singura pana. (Razvan, sac ! :)

In final oboseala, berile si traseul lung ne-au doborat, din pacate nu am mai reusit sa facem si tura mica pentru a ajunge la cei aproape 90 KM. 

 

 

 

Predeal MTB Trophy – 2011 

 

  

Alien Cycling Maraton Zalau – 2011

 

 

Triada MTB 2012 – Trofeul Chindiei 

 aventura o gasiti aici: traseu

 

Triada MTB 2012 – Brasov

povestea traseului si mai multe detalii le gasiti aici