Tura fara capre negre si flori de colt, Piatra Craiului 13.11.2011

Padina Sindilariei – Vf.Turnu ( 1923m) – Saua Crapaturii – Zarnesti

13 noiembrie 2011 – zi rece, dar insorita de duminica. Desi timpul inghetase in linistea diminetii, nu ne lasam infranti de mirajul trezitului tarziu si pornim pe carari de munte: Ioana, Gabi, Remus si Eu (Catalina).

Odata ajunsi la poalele Pietrei Craiului, ne mobilizam (eu mai greu…..), fiecare isi ia in spinare rucsacul mic pregatit de tura de o zi si ne indreptam spre Schitul Coltii Chiliilor. Odata ajunsi in arealul monastic, urcam un pic prin padure si identificam marcajul cruce rosie care ne directioneaza spre Padina Sindilariei.

Urcusul devine din ce in ce mai abrupt, iar respiratia calda de efort se sparge in aerul inghetat. Soarele nu patrunde printre peretii care contureaza Padina Sindilariei, insa ne bucuram de peisajul iernatec: chiciura si zapada dezintegrata de inghet.

Urcam cu pauze scurte spre creasta, iar peste 3 ore de la momentul intrarii in traseu, ajungem in creasta. Desi aveam coltarii in rucsaci, nu a fost necesara fixarea lor, intrucat zapada era pe ici pe colo si portiuni de gheata au fost foarte putine.

Asa ca, odata ce atingem Vf.Turnu, ne odihnim, mancam, bem ceai si ne bucuram de soarele care a iesit pentru cateva minute din pacla ce inconjura muntele. Este ora 13,50.

Renuntam sa coboram pe Brana Caprelor si schimbam ruta spre Saua Crapaturii si coboram portiunea echipata din cand in cand cu lanturi care in final ajunge in sa.

Chiciura persista, dar  apare si un strat de zapada de cativa centrimetri.

Dupa cateva poze in sa urmarirea liniei foarte pronuntate a orizontului, coboram in ritm constant pentru a ajunge langa drumul care leaga orasul Zarnesti de Plaiul Foii.

Desi Gabi insista ca tura nu a prezentat momente „picante” de genul flori de colt si capre negre, iata ca tot el, aflat in fata la coborare, da nas in nas cu 2 capre negre! Ceilalti am ajuns prea tarziu…..

La ora 17,10 ajungem la masina, dam manusile jos si trecem la gandul urmator: unde bem o bere?

In consecinta, o zi reusita de duminica!

 

Leave a Comment

Filed under Ture de weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>