Aplicaţia cu care poţi contacta Salvamontul direct de pe telefonul mobil

Vodafone Romania a lansat aplicaţia Salvamont, cu ajutorul căreia echipele Salvamont pot localiza mai uşor turiştii care se aventureză pe trasee montane necunoscute sau care suferă un accident şi au nevoie de ajutor.

Aplicaţia este disponibilă pentru toţi utilizatorii Android, indiferent de reţea şi poate fi descărcată din Google Play. Pentru clienţii Vodafone, traficul în cadrul aplicaţiei este gratuit.

Cu ajutorul aplicaţiei o persoană poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul tabului SOS. Echipele Salvamont pot localiza telefonul, coordonatele geografice şi nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele utilizatorului.

„După zece luni de la lansarea site-ului mobil m.osalvamont.org, utilizat de peste 40.000 de persoane, ne face plăcere să putem oferi iubitorilor de munte un ‘prieten de nădejde” care îi poate salva în situaţii de urgenţă. În plus, atunci când vrei să pleci la munte poţi afla din aplicaţie, informaţii utile despre starea pârtiilor de schi din toată ţara,”, a spus Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications and Content, Vodafone Romania.

În perioada următoare va fi lansată şi versiunea iOS pentru iPhone, precum şi noi funcţionalităţi pe varianta abia lansată.

 

sursa: http://adevarul.ro/tech/mobile/aplicatia-poti-contactasalvamontul-direct-telefonul-mobil-1_50fd1f0e51543977a98835e1/index.html#

Orange !! Poate faci si tu ceva in acest sens !! Altfel Vodafone devine din ce in ce mai interesant.

1 Comment

Filed under Stiri

One Response to Aplicaţia cu care poţi contacta Salvamontul direct de pe telefonul mobil

  1. Marian Radu

    Nu functioneaza. A testat-o colegul nostru Gabi, cand si-a rupt piciorul la coborarea de pe Negoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>